Atelier Jan
Online portfolio

Atelier Jan Nijenhuis opent op zondag 7 oktober zijn deuren in Oeffelt.

Jan Nijenhuis is een bekende kunstschilder uit de Betuwe en heeft zich sinds december vorig jaar in Oeffelt gevestigd. Dit wordt zondag 7 oktober gevierd met de officiële opening van zijn Atelier. De deuren zullen rond 11.00 uur opengaan en u bent tot 16.00 uur van harte welkom om zijn werk te komen bezichtigen en kennis te maken met de man achter Atelier Jan Nijenhuis.

Zondag 7 Oktober
Tussen 11.00 uur en 16.00 uur
Heide 10a Oeffelt

De carrière van Jan Nijenhuis heeft een grote vlucht genomen. De talloze karikaturen, schilderijen en muurschilderingen zijn er het tastbare bewijs van. Hij tekent en schildert al sinds zijn jeugd. Het lag daarom voor de hand dat hij een tekencursus volgde aan de Famous Artist School. Daar kwamen twee jaar avondlessen aan de Kunstacademie bij. Het schilderen heeft hij zichzelf aangeleerd.

Bovenal zocht en vond Jan Nijenhuis zijn eigen weg. Hij maakt zich een realistische en surrealistische stijl eigen. Meestal fijn geschilderd, met toevoeging van symbolische elementen. Een stijl die het midden houdt tussen Salvador Dalí en Roger Dean. Hij laat zich verder inspireren door Magritte, Willink en bovenal Escher.

Jan Nijenhuis heeft een naam opgebouwd met muurschilderingen, decorschilderingen (pronkzittingen), portretten en karikaturen. Veel van zijn schilderijen (olieverf) maakt hij in opdracht. Verder werkt hij met pen, kleurpotlood, en gewoon potlood. De N.H. kerk in Elst, waarvan 100 zeefdrukken zijn gemaakt, is daarvan een overtuigend voorbeeld. Hij maakt ook logo’s, posters, cd-inlays, kaarten en verder alles wat u maar geïllustreerd wil hebben.

Zijn werk is veel omvattend, zijn stijl is herkenbaar. Op de open dag op zondag 7 oktober kunt u een goede indruk krijgen van zijn werk. Wilt u meer weten, neem gerust een kijkje op zijn Facebookpagina of op zijn website www.tekenstudiojan.nl

Atelier Jan Nijenhuis
Heide 10a
5441 PR  Oeffelt
06 – 41944487